Trainingen en adviesaanvragen 'Together We Will Stand' in Nederland van start, team voorbereid op Caribisch Nederland!

Onlangs maakte Stichting Ocan bekend in  Caribisch Nederland dat zij  de tijdelijke ondersteuningsfunctie Decade in Nederland lanceerde met een reeks goed bezochte regio bijeenkomsten. Het staat op de planning om in de periode 27 september t/m 5 oktober 2019 op Bonaire, Saba en Statia een informatiebijeenkomsten te laten plaatsvinden. Hij zal er meer informatie worden gegeven over de door Stichting Ocan uitgevoerde ondersteuningsfunctie. Daarnaast is het mogelijk om na de informatiebijeenkomsten al een aanvraag in te dienen voor de ondersteuning. In dit artikel geven wij een impressie van trainingen van groepen die in Nederland al hun adviesaanvragen hebben ingediend en het proces van ondersteuning van hun projectplannen hebben gestart. Hiermee willen wij aan de hand van voorbeelden van organisaties en personen die gebruik maken van de ondersteuningsfunctie u warm maken.

 

Training “Van projectidee naar projectopzet” Rotterdam 19 april 2019 

Ondersteuningsfunctie projectadviseurs Shari van den Hout en Yvette Cijnte gaven op 19 april 2019 de training “Van projectidee naar projectopzet” in Rotterdam. 7 deelnemers van 5 organisaties hebben hieraan deelgenomen. Vanuit de Ondersteuningsfunctie zijn wij ontzettend blij om de deelname van de Eritrese gemeenschap bij deze training. Zij waren als gemeenschap en doelgroep onder de VN Decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst nog niet in beeld bij het deelname aan de Decade in Nederland. Wij zijn verheugd om te delen dat een organisatie inmiddels al een heeft projectplan ingeleverd. Ook voor deze groep geldt dat zij zeer tevreden waren over de inhoud van de workshop.

 

 Training organisaties Eritrea   Rotterdam ondersteuningsfunctie decade Ocan Caribisch


Training “Van projectidee naar projectopzet” Groningen 26 april 2019 

Ondersteuningsfunctie projectadviseur en projectmanager Shari van den Hout en Cynthia Ortega-Martijn hebben op 26 april 2019 de training “Van projectidee naar projectopzet” in Groningen. De groep bestaande uit 10 deelnemers van 9 organisaties in het noorden waren tijdens en na afloop zeer tevreden over de workshop en geven aan verder te kunnen werken aan hun projectplan. Het team van de Ondersteuningsfunctie merken dat de deelnemers het echt waarderen dat zij op deze manier ook ondersteund worden in het opstellen van projectplannen.

Training projectopzet Groningen 26 april Groningen Ocan decade Caribisch

 

Combinatie training Stichting Nuestra Casa Rotterdam 13 juni 2019 

Ondersteuningsfunctie projectadviseur Yvette Cijntje gaf op 13 juni 2019 in Rotterdam een training aan 6 personen van Stichting Nuestra Casa. Deze stichting komt op voor de belangen van de diaspora van de Dominicaanse Republiek in Nederland. De training was een combinatie van praktische projectbegeleiding en basisvaardigheden om een projectplan op te stellen. De deelnemers waren enthousiast en gaven aan veel nuttige informatie te hebben ontvangen om verder te werken aan hun projectplan. Ook hier zijn wij vanuit de Ondersteuningsfunctie blij om deze personen die behoren tot de doelgroep van de VN Decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst maar niet altijd even goed in beeld zijn in Nederland te kunnen bereiken en ondersteunen met hun project ideeën en plannen!

Training Nuestra Casa 14 juni 2019 te Rotterdam edit resize Dominicaanse Republiek Ocan Caribisch